BBC, Yunanistan’ın göçmen teknesi kazasıyla ilgili iddialarını çürüttü

BBC, Yunanistan Sahil Güvenlik biriminin iddialarını çürüten belgelere ulaştı. En az 78 kişinin öldüğü ve 500 kişinin kaybolduğu göçmen teknesi kazasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor.

BBC, Yunanistan’ın göçmen teknesi kazasıyla ilgili iddialarını çürüttü
Yayınlama: 19.06.2023
A+
A-

BBC, Çarşamba günü gerçekleşen ve 78 kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin kaybolduğu gemisi kazasında Yunanistan Sahil Güvenlik biriminin iddialarını çürüten belgelere ulaştı.

BBC, Yunanistan'ın göçmen teknesi kazasıyla ilgili iddialarını çürüttü

Bölgedeki diğer gemilerin hareketlerini inceleyen analizler, geminin en az yedi saat boyunca hareketsiz kaldığı ve sonrasında alabora olduğunu ortaya koyuyor. Yunan Sahil Güvenlik birimi, saatler boyunca geminin İtalya’ya doğru yol aldığını ve kurtarmaya ihtiyaç duymadığını belirtiyor.

YUNANİSTAN’DAN SES YOK

Yunan yetkilileri, BBC’nin bulgularına henüz bir yanıt vermedi.

500 KİŞİ HALA KAYIP

En az 78 kişinin öldüğü bilinirken, BM hala 500 kişinin kayıp olduğunu belirtiliyor.

BM, Yunanistan’ın bu felaketi nasıl ele aldığına yönelik bir inceleme yapılması gerektiğini belirtti. Bunun nedeni de tam kapsamlı bir kurtarma operasyonunun daha erken başlatılması gerektiği iddiaları.

“YARDIM İSTEMEDİLER”

Yunan yetkililer, gemidekilerin yardım istemediklerini ve gemi batmadan hemen önce tehlikede olmadıklarını iddia ediyor.

BBC VERİLERİ İNCELENDİ

BBC, denizcilik analitiği platformu olan MarineTraffic tarafından sağlanan izleme verilerinin bir bilgisayar animasyonunu inceledi. Veriler, göçmen teknesinin daha sonra battığı belirli bir alan üzerinde yoğunlaşan saatlerce süren aktiviteyi gösteriyor ve bu da resmi iddia olan geminin navigasyonla ilgili bir sorunu olmadığı iddiasını sorguluyor. Balıkçı teknesi takip edilemediği için haritada görünmüyor. Ayrıca, konumlarını paylaşmak zorunda olmayan sahil güvenlik ve askeri gemiler de haritada gösterilmiyor.

 

Kaynak : Haberler.com

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.