A Milli Futbol Takımı’nın yeni teknik direktörü Vincenzo Montella oldu

A Milli Futbol Takımı’nın yeni teknik direktörü Vincenzo Montella oldu
Yayınlama: 21.09.2023
A+
A-
Dün TFF’nin A Milli Futbol Takımı’nın Alman teknik adam Stefan Kuntz ile yollarını ayırmasının ardından göreve İtalyan Vincenzo Montella getirildi
Dün öğle saatlerinde TFF Yönetim Kurulu ve A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile düzenlenen toplantı sonrası alınan ayrılık kararının ardından, millileri çalıştıracak yeni isim belli oldu. TFF, A Milliler’in yeni teknik direktörü olarak geçtiğimiz yıllarda Adana Demirspor’u çalıştırmış olan İtalyan Vincenzo Montella’yu seçti.

Vincenzo Montella kimdir?

19 yıllık futbol kariyeri boyunca RomaSampdoriaGenoa ve Fulham gibi takımlarda forma giyen İtalyan Vincenzo Montella, teknik direktörlük kariyerine 2009 yılında başlayarak günümüze kadar sürdürdü. Teknik kariyerine Roma Altyapısı ile başlayıp sonrasında yarım sezon as kadroda görevine devam eden Montella, sırasıyla 1 sezon Catania, 3 Sezon Fiorentina, 1 sezon Sampdoria, 1 sezon Milan, 1 sezon Sevilla, yarı sezon tekrardan Fiorentina ve 2021-2023 yılları arasında Adana Demirspor’u çalıştırdı. Şimdiye dek en fazla 180 maç ile defansif oyun stili ile ünlü Fiorentina’yı yöneten teknik adamın başarıları arasında ise 2016-2017 sezonunda Milan ile kazandığı bir adet İtalya Süper Kupası bulunuyor.

 

Kaynak: NTV

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.