Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Güvenlik Zirvesi sona erdi

BRICS Zirvesi’ne katılmak üzere gittiği Rusya’ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’dan ayrılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu akşam yurda ayak basar basmaz İstanbul Atatürk Havalimanı’nda güvenlik toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Güvenlik Zirvesi sona erdi
Yayınlama: 24.10.2024
A+
A-

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’nin (TUSAŞ) Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine yönelik terör saldırısının yankıları sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan da sürpriz bir hamle geldi.

ATATÜRK HAVALİMANI’NDA ZİRVE

Erdoğan, BRICS Zirvesi’ne katılmak üzere gittiği Rusya’ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’dan İstanbul’a dönerek güvenlik toplantısı düzenledi. Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’ndeki toplantıya Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii (SSB) Başkanı Haluk Görgün, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik katıldı. Toplantıda, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketinin (TUSAŞ) Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesine yönelik terör saldırısı ve terörle mücadele konularının ele alındığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Güvenlik Zirvesi sona erdi

“AZİM VE KARARLILIK PERÇİNLENMİŞTİR”

BRICS Liderler Zirvesi’nde dünkü saldırıyla ilgili bir açıklama yapan Erdoğan, “Dün Ankara’da gerçekleştirilen hain terör eylemi nedeniyle taziyelerini ileten tüm dostlarımıza gösterdikleri dayanışma nedeniyle teşekkür ediyorum. Bu alçakça saldırı Türkiye’nin terörü bertaraf etme azmini ve kararlılığını daha da perçinlemiştir” dedi.

59 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Öte yandan; 5 kişinin şehit olduğu, 22 kişinin yaralandığı TUSAŞ saldırısının ardından MİT ve Türk Silahlı Kuvvetleri terör hedeflerini yerle bir etti. Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyindeki hava harekatlarında 2’si sözde üst düzey olmak üzere 59 terörist etkisiz hale getirildi.

 

Kaynak : Haberler.com

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.