Çankırı Konfederasyonu Başkanı Sayın Kaptan Mustafa CAN’İN İstanbul Çankırılılar Federasyonu Genel Kurulunda konuştu

Çankırı Konfederasyonu Başkanı Sayın Kaptan Mustafa CAN’İN İstanbul Çankırılılar Federasyonu Genel Kurulunda konuştu
Yayınlama: 04.12.2023
Düzenleme: 04.12.2023
A+
A-

Kaptan Mustafa Can: Kıymetli başkanlarım, dernek başkanlarım ve köy derneği başkanlarım hoş geldiniz. Ben çarıkla çıktığım yolda denizcilik kısmında en üst noktalara kadar çıkarak bir Çankırılı’nın en üst noktaya kadar çıkabileceğini bütün dünyaya gösterdi. İlk kez bir Çankırı’lı deniz ticaret yönetim kurulu üyesi oldu. Şimdi bir hayalim vardı. Çankırı’ya nasıl hizmet ederim diye. Çankırı’ya fabrika kuralım desem gemi yapılmaz Çankırı’ya. Denizle ilgili evet nehirleri birleştirip deniz getirme şansım da yok. Hizmet olarak vakıflarda 4 sene görev yaptım. Sami abimden bayrağı devraldım ve İsmail Yücel’e devrettim. Şimdi de bana ayrı bir görev tecvih etti kıymetli Çankırılılarımız. Ankara’da, İzmir’de, Sakarya’da, Mersin’de olacak bir çatı örgütü kurmaya karar verdik. Bunda en büyük desteği Zeynettin, Adem ve Mehmet Dereli başkan ve aynı zamanda Ali Gür bey verdi. Bunlarla birlikte biz federasyonumuzu kurduk. Şimdi burada oynayacağız inşallah. İstanbul Çankırı çandef bu federasyona girsin mi girmesin mi diye karar verilmesi için bu federasyona yetki vereceğiz. İnşallah oy birliğiyle bir karar çıkacağını umuyorum. Bugüne kadar doğduğum topraklara hizmet etmeye yemin ettim bundan sonra da hizmete devam edeceğim. Kime ne faydam olursa gücüm nispetinde buna devam edeceğim. Bu federasyona ihtiyaç var mıydı? Bence vardı. Şöyle hayal edelim yalnızca köy dernekleri ayakta kalsaydı ne kadar güçlü olurdu hizmet edebilirdi? Federasyonumuz bakın ne kadar güçlü. Konfedarsyonumuz da bu federasyonların gücünü alıp bir masaya yumruk vuracak. Ne kadar güçlü sesimiz çıkarsa Ankara’da İzmir’de İstanbul’da Mersin’de o kadar çok sesimizi dinleteceğiz.

Adem Can: Su varken teyemmüm olmaz Genel başkanımız konuştu. Aşağı yukarı 5-6 senedir Ankara’da konfederasyonu kurmayı istediğini telkin ediyordu ben öteledim. Adımızın federasyon ve konfederasyon olmasının hiçbir ehemmiyeti yok. İlçe ve köylerde konfederasyon olmuşuz hiçbir anlamı yok. Hep karşı çıktım. Ta ki ne zaman? Hani nasıl siyasi partilerde belediye başkan adayları çok önemli, çıkan isimler partiden daha önemli. Hep böyle iş yapacak güzel insanlar seçilir bana bu teklif geldiğinde genel başkanlığından içeriden geldiğinde hiçbir anlamı yok. Ama Türkiye çapında olursa bu iş çok büyük anlamı var. Dolayısıyla fazla sözü uzatmayayım. Eğer Mustafa Can bu işin kaptanlığını yaparsa hay hay ben bu işe varım diyerek yola çıktım. Dolayısıyla bunu da özellikle seçim öncesi hayata geçirmek istedik. Dolayısıyla Ankara’da yaptığımız Çankırı tanıtım günlerinde konfederasyonumuzu tek oyuncularla kurmuş olduk. Buraya özel yaptık İstanbulsuz olmaz dedik. Tüm Çankırılıları bir araya toplarsak daha iyi olur diye düşündük. Güzel marka haline gelir. Allah’a çok şükür İstanbul’da marka haline geldik. Ama Türkiye genelinde sözümüzün geçmesi adına birlik ruhuyla hareket edeceğiz. Hep birlikte hedeflere doğru gideceğiz. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum.

Kaptan Mustafa Can: adem başkanıma teşekkür ediyorum.

Kocaeli, Sakarya federasyon başkanı Bahadır Ergül: Bende Çankırı’dan Kocaeliye göç etmiş memur bir ailenin evladı olarak Kocaeli’de konfederasyonda çalışıyorum. Şöyle bakacak olursak sayın genel başkanımızın da söylediği gibi iç göç ile Çankırı’dan Marmara bölgesine gelen insanlarız. Bir şekilde kamuda ya da özel sektörde alışmaktayız. Tabi bölgemizde daha önceki göçler sebebiyle Adem Can’ın dediği gibi de Karadenize Doğu’dan gelen hemşehrilerimizin bulunduğu yapıyla birlikte siyaside, bürokraside, ticaride, cemiyet hayatında kendi nezdimizde değil hemşehrilerimiz için bir adım atacaksak bu da birlik ve beraberlik ile olmalı şöyle örnek vereyim Çankırı’nın önemini 15 temmuz 2016’ tarihinden sonra Kocaeli il emniyet müdürlüğündeki 7 tane il emniyet müdürünün 4’ü Çankırılıy’dı bugün bir tane yok. Biz istiklal savaşında odluğu gibi ya da 15 Temmuz’da olduğu gibi kendi nezdimizde değil kendi memleketimizin insanımızın birliği beraberliği olması adına yapmamız lazım. Memleketimizin istiklali için yapmamız lazım. Teşekkür ediyorum dinlediğiniz için.

Kaptan Mustafa Can: Bu arada kendi derdimize düştük Zeynettin başkanımızı unuttuk. 6 sene bayrağı çok güzel taşıdı çok teşekkür ederim sana. Bir Çankırılı olarak Allah razı olsun evet destek olduk ama desteklerimiz 12’den vurdu hep. Artık İstanbul’da bir Çankırılı gerçeği var. Bunun da baş  müsebbip Zeynettin Aydın’dır. Mehmet Dereliye de bir şey söylemek istiyor mikrofonu veriyorum:

Mehmet Dereli: Şimdi hepiniz hoş geldiniz. İstanbul’da 956 tane mahalle var. Şu anda İstanbul’da 2 tane Çankırılı muhtarımız var. Siz bunu onaylıyor musunuz arkadaşlar? Hep Çankırı ne kadar büyük diyorsunuz. Kaptan bana top sende dedi, hadi. Şu anda 24 tane muhtar adayımız var. Lütfen bunları destekleyelim yerel yönetimler muhtarlıktan geçer lütfen hepimiz muhtar adaylarımıza sahip çıkalım iyi günler.

Kaptan Mustafa Can: Yeni başkanıma da başarılar diliyorum. Önder başkan sayın divan başkanım, saygılarımla

Çok teşekkür ediyoruz

 

 

 

 

Düzenleyen: Selcan TÜTEN

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.