2 Ekim 2024

BM Genel Sekreteri Guterres, BM'de yaptığı konuşmada, "Orta Doğu'nun farklı yerlerinde yanan ateşler hızla cehenneme dönüşüyor. Artık mide bulandırıcı hal alan ve Orta Doğu halkını uçuruma iten gerginlik artışına 'dur' deme zamanı" uyarısında bulundu.
02.10.2024
0
4
Hollywood yıldızı Angelina Jolie ve İngiliz rapçi Akala'nın ilişkisi gündem oldu. Çiftin, Jolie'nin şirketi Atelier Jolie'nin etkinliğinde birlikte görüntülenmesi, ilişkilerinin resmiyet kazandığı yorumlarına neden oldu. İkilinin tanışıklığı, geçen yıl Jamaika'daki bir edebiyat festivalinde başlamış gibi görünüyor. Jolie'nin Brad Pitt'ten ayrılma süreci devam ederken, bu yeni ilişki haberleri büyük ilgi çekti....
02.10.2024
0
4
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Lübnan'da artan gerginlikten derin endişe duyduğunu söylemiş ve acil itidal çağrısında bulunmuştu. İsrail bu çağrı sonrası Guterres'i "istenmeyen adam" ilan ettiklerini ve ülkeye girişine yasak koyduklarını duyurdu.
02.10.2024
0
7
Ankara'da 2022 yılında eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin görülen davada karar açıklandı. Tetikçi Eray Özyağcı, azmettirici Doğukan Çep, Vedat Balkaya, Tolgahan Demirbaş ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Komiser Mustafa Ensar Aykal'ın tutukluluğunun devamına karar verildi. Serdar Öktem ve Çağlar Zorlu adli kontrol şartıyla tahliye edildi.
02.10.2024
0
4
VakıfBank ve Filenin Sultanları'nın yıldızı Zehra Güneş, sakatlığı Olimpiyatlar ve sosyal medyadaki baskı hakkında samimi açıklamalarda bulundu. Genç yaşta maruz kaldığı baskıyı anlatan Güneş, "Hayatımızda, sahada yaşadığımız baskı bunlardan çok daha büyük. Biz ne yazık ki buna çok küçük yaşta maruz kalmaya alıştık: Ebrar, ben, Hande. 17 yaşından beri bunlarla...
02.10.2024
0
3
Süper Lig'de 7. hafta sonunda şampiyonluk oranları güncellendi. Zirvenin en büyük favorileri Fenerbahçe ve Galatasaray'ın oranları değişti. Fenerbahçe'nin oranı 2.1'den 2'ye, Galatasaray'ın oranı ise 1.8'den 1.85'e çıktı.
02.10.2024
0
5
Sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar ile taklit ve tağşiş yapılan gıdalar guvenilirgida.tarimorman.gov.tr internet sitesinde Gıda Kamuoyu Duyurusu sekmesi altında yayınlanmaya başlandı. Marketlerdeki gıda reyonlarında gıdanın adı ve net miktarı net bir şekilde tüketiciye gösterilecek. Usulsüzlük yapan firmalar tek tek tespit edilip haklarında cezai işlem uygulanacak.
02.10.2024
0
3
Altın fiyatları konusunda yapılan yeni 2025 tahminleri, piyasa analistlerini ve yatırımcıları şaşırttı. ABD'li Bank of America, altının ons fiyatının gelecek yıl 3 bin dolar seviyesine yükseleceği tahmininde bulundu.
02.10.2024
0
3
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, BYD'nin Türkiye'deki yatırımında üretime 2026 yılında başlayacağını belirterek, "BYD, Manisa Organize Sanayi Bölgemizde yer tahsis sürecini tamamladı, fabrika inşaatına ilişkin izin başvurularını gerçekleştirdi" dedi.
02.10.2024
0
6
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, borsa ve kripto varlıklara yönelik vergilerin gündemden çıkarıldığını açıkladı. Ekim ayında Meclise sunulacak ekonomi paketinde kripto vergilendirmesi öngörülmüyor. Bakan, Orta Vadeli Program'ın önemine dikkat çekerken, bütçe disiplini ve tasarruf tedbirleriyle sağlanan 814 milyar liralık tasarrufu vurguladı.
02.10.2024
0
4
Türk Hava Yolları'nın Bodrum-İstanbul seferinde kedisini taşıma çantasına koymayı reddeden şarkıcı Dilan Çıtak Dörter hakkında hakaret, tehdit ve basit yaralama suçlarından soruşturma açıldı. Olay sonrası uçağın İstanbul Havalimanı'na inişinde polis eşliğinde uçağı terk eden Dörter, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
02.10.2024
0
6