Kadir Balık ile Mevzu Ne: Spiritüel Yaşam Koçu Kumru Köseler Analiz Etti

Kadir Balık ile Mevzu Ne: Spiritüel Yaşam Koçu Kumru Köseler Analiz Etti
Yayınlama: 13.11.2023
Düzenleme: 13.11.2023
A+
A-

Kadir Balık ile Mevzu Ne? Programında bu hafta konuşulanlar;

Spiritüel Yaşam Koçu Kumru Köseler bu hafta Mevzu Ne programının konuğuydu.

Kumru Köseler Demet Akalın, Doğukan Güngör ve Dilan Polat’ın spiritüel anlamda hayatlarını analiz etti.

 

Doğukan Güngör’ü Neler Bekliyor?

Kızılcık Şerbeti’nin Fatih’i Doğukan Güngör son zamanlarda yıldızı parlayan isimlerden. Kızılcık Şerbeti insanı düşündüren, yorum yaptıran ve binevi toplumumuza ışık tutan bir proje. Popüleritesi ve reytingi yüksek dizilerden biri olan Kızılcık Şerbeti’nin başrolüyle tanıdığımız Doğukan Güngör’ü neler beklediğini Kumru Köseler anlattı.

 

Kadir Balık ile Mevzu Ne? Programında bu hafta konuşulanlar;

Spiritüel Yaşam Koçu Kumru Köseler bu hafta Mevzu Ne programının konuğuydu.

Kumru Köseler Demet Akalın, Doğukan Güngör ve Dilan Polat’ın spiritüel anlamda hayatlarını analiz etti.

Kumru Köseler Doğukan Güngör’ü Analiz Etti. Doğukan Güngör’ü Neler Bekliyor?

Kızılcık Şerbeti’nin Fatih’i Doğukan Güngör son zamanlarda yıldızı parlayan isimlerden. Kızılcık Şerbeti insanı düşündüren, yorum yaptıran ve binevi toplumumuza ışık tutan bir proje. Popüleritesi ve reytingi yüksek dizilerden biri olan Kızılcık Şerbeti’nin başrolüyle tanıdığımız Doğukan Güngör’ü neler beklediğini Kumru Köseler anlattı.

Köseler:

Doğukan Güngör, Fatih rolüyle aslında doğduğu, büyüdüğü ev insanın kaderidir görüşü ile

“Aslında Fatih ne yaptı? Hiç bilmediği bir dünyanın kapısını araladı. Tanımadığı, bilmediği bir yetiştirme tarzı içerisine girdi. Partneri olan hanımefendi kendisinden farklı bir yetişme tarzı ile belli bir yaşa gelmiştir. Bir araya geldiklerinde yollar birleşiyor. Haliyle birbirlerine öğretmeleri gereken birtakım farklılıkları var. Birbirlerini tamamlamaları gerekiyor. Fakat biri kendi bildiğini diretiyor, diğeri onu anlamaya çalışıyor. Bu şekilde olmamalı. Peki ne yapmak lazım? Bir kere insanlar karşılıklı olarak birbirini anlayabilmeli. Yargılamak en basit olan. Önce birbirini anlayabilmek, analiz etmek gerekir. Birbirlerinin hayatlarını nasıl kolaylaştırabilir ve bir arada idame ettirebilir? Bunu düşünmek lazım. İlişkiler bundan dolayı maalesef bitiyor. Fatih karakteri bize şunu öğretti. Çok fazla düşünmeden belki anlık hareketle bir şeye adım attı. O insanın belli yaşa kadar aldığı öğretileri tamamen bırakmasını istedi. Karşısındaki kişi de kedini savunmak için buna duvar ördü. Ben böyleyim, benim kişiliğim, karakterim bu diyerek beni bu şekilde kabul etmelisin diyerek bir çatışma ortaya çıkarttı. Aslında Kızılcık Şerbeti’nin gündemde kalmasının en büyük sebeplerinden biri konusu ve oyunculuklarıdır. Oyunculukları gerçekten çok iyi. Doğukan Güngör, gerçekten Fatih rolünü adeta yaşıyor. Önümüzdeki yıllarda çok büyük projelere imza atacağını söyleyebilirim. Yurtdışında alacağı ödülleri olduğunu ve bizi gururlandıran ve çok daha güzel işlere kısa sürede imza atacağını söyleyebilirim.  Şan, şöhret ve büyük bir yıldız olmak Doğukan Güngör’ün kaderinde var. Doğukan Güngör buraya kararlılığıyla geldi. Karar verdi ve o kararında kendisini hiçbir şeyin kendisini pes ettirmesine izin vermedi. 2 yıl Sinema ve Televizyon eğitiminden sonra Güzel Sanatlar Fakültesi’ne geçti. Kararlı oldu ve hayatına yön verdi. Son dönemlerde Doğukan Güngör’ü örnek alan çok gencimiz var. Herkesin hayat çizgisi, ödemesi gereken bedeller farklıdır. Doğukan’ın sadece dikkat etmesi gereken şey şu inanılmaz hassas bir yapısı var. Empati yeteneği oldukça yüksek. Yaradılmış olan her şeye karşı saygı ve sevgi duyuyor. Son günlerde oyunculuğu o kadar iyi ki çoğu kişi acaba gerçek kişiliği mi de mi Fatih karakterine benzer diye merak etti.

 

Doğukan’ın denge kurması gerektiğini düşünüyorum. Kurmak zorunda olduğu denge de şu; çok fazla verici ve hassas bir yapısı var. Her şeyin fazlası zarar. 1 yıl gibi bir zaman içerisinde yurtdışına açılacağını ve orada farklı projelere imza atacağını gözlemledim. Eski türk sinemasındaki jönlerimiz gibi olacağını ve kalıcı olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda yönetmenliğini yaptığı bir sürü filme imza atacağını düşünüyorum.

 

PEKİ DEMET AKALIN’I GELECEKTE NELER BEKLİYOR?

Demet Akalın’ı çok farklı bir yaşam tarzına geçiş bekliyor. Demet Akalın insanların gözünün önünde hem sosyal hem özel hayatını yaşayan simalardan bir tanesi. Bir kere kendine has bir yapısı var. Çok cesur; kararlı, yardımsever ve iyi bir anne. Demet Hanım’ın çok fazla haksızlığa uğradığını düşünüyorum. İnsanlar onu tanımak yerine eleştirmeyi tercih etti. Bu yüzden zamanında çok fazla yıprandığını ama artık herkesi memnun edemeyeceğini farkettiği için insanlardan kendini sıyırmayı başardı. Demet Hanım’ın ufak tefek sağlık sorunları var. Özellikle boğazına dikkat etmesini tavsiye ediyorum. Boğazında enfeksiyon olabilir ve ses tellerine zarar verebilir. Bununla ilgili önlem almasını önerebilirim. Demet Akalın ile ilgili söyleyebileceğim en net şey şu; bilinçaltı kodlamalarında aslında onu bugüne taşıyan kayıtlar taşıyor. Değersizlik bilinci ve kıtlık bilinci gibi. İnanılmaz değerli bir insan. Karşısındaki insanı rencide etmeyen, karşısındaki insan için neler yapabileceğini düşünen bir kadın.

Şu anda rahatsızlanacağının farkında olmadığını düşünüyorum. Başka ufak tefek rahatsızlıkların onu oyaladığını söyleyebilirim. Aralık ve Ocak gibi ortaya çıkabileceğini söyleyebilirim. Rahatsızlığı için önlem alırsa uzun soluklu olmayacak. Bunun nedeni de insan olarak söyleyemediklerimiz boğazımıza yapışır. Dikkat ederse bunu çok kolaylıkla atlatacağını düşünüyorum fakat söyleyemediği şeylerin boğazına yapıştığını söyleyebilirim. Binevi mistik ve manevi bir rahatsızlık. Çok fazla içinde tutmadan söylemek istediklerini söyleyebilmesini tavsiye ederim. Bir de şunu söylemeliyim ki hem içsel hem dışsal değişime uğrayacak. Hayatın daha farkında olacak. Bu hayata herkesin bir geliş amacı var. Başımıza gelen olaylar bize bir ders niteliğinde. Çocuklarla alakalı sosyal sorumluluk projeleri yapacağını düşünüyorum. Geçmişinde yaşadığı kayıpları için de önemli. Neden kayıpları oluştu, onu nereye taşımak istiyor? Önümüzdeki sene göz önünde bulunduracak. Demet Hanım’ın yurtdışı ihtiyacı hissedeceğini ve uzun süre yurtdışında kalacağını düşünüyorum. İş olarak da sanatçı kimliğinin dışında görüyorum. Bir marka oluşturacak ve onun üzerinde çalışacak. 2024 yılı Demet Akalın’ın farkındalık yılı olacak.

DİLAN POLAT’IN HAYATININ SPİRİTÜEL ANALİZİ

Öncelikle geçmiş olsun. İnsan ve bir anne olarak çok üzgünüm. Keşke o güzel yüzüne yakışır bir şekilde içindeki iyiliği oraya çıkartabilseydi. Neden kişiliği ve kimliği ile var olmak yerine maddiyatı ön plana sokmayı seçti? Şunu söyleyebilirim ki kıtlık bilinci çok yoğundu. Demet Hanım’ın değersizlik hissi Dilan Hanım’ınkinin yanında mercimek tanesi kadar kalır. Dilan Hanım hayatı boyunca gerçek anlamda sevilmediğini düşünen, sevginin ne olduğunu bilememiş bir insan. Maalesef çok büyük bir travma yaşamış bu kolay bir şey değil. Onun hayatıyla ilgili yorum yapmak benim haddime değil. Söyleyebileceğim tek şey keşke biraz daha mütevazi tavırlarıyla ön plana çıkabilseydi. Ailesine ve çocuklarına göz kulak olabilseydi. O çocuklar nasıl büyüyecek ve yetişecek? Kendi yıkıntılarının üstüne keşke evlatlarına bunu yaşatmasaydı. Olabildiğince sakin ve sade bir yaşamı tercih etmekte her zaman fayda var. Çünkü nazar çok büyük bir olay. Bir kere insanlar imreniyor, gözü kalıyor nazar değiyor. Bu saatten sonra da dünyalar da onun olsa tavsiyem ilk önce kendisinin bir birey, anne, eş ve topluma yararlı bir vatandaş olması gerektiğini hatırlatmalı. İnşallah kısa sürer ve çıkar hemen. Orada farkına varır, kendini dinler. Nelerin yanlış olduğunu kalbini dinleyerek bulur. Bir başkasından değil kendinden özür dilesin. Çok kıymetli bir kadın. Güzel bir üz ve güzel bir kalbe sahip. Keşke farkındalığı olmuş olsaydı o paraları kendi bilincini yükseltmek adına kullanabilseydi.

 

Dilan Polat’ın bir an önce farkındalığını fark etmesini ve kendine gelmesini tavsiye ederim. Çünkü onu kolay şeyler beklemiyor. Hayati bir tehlikesi bile var. İntihar edebilir. Belirli bir paranın içerisinde sürekli kendini göstererek bir alışkanlık oluşturdu. Bu yüzden zaten dışarıdaki insanların düşünceleri onun için önemli. Önemli olmasaydı zaten bunları yapmazdı. Toplumun nerdeyse %80’i şu anda onlar hakkında olumsuz yorumlar yapıyor. Çocuklarını çok seven bir anne olduğuna inanıyorum. Fark etmesini, kendini düzeltmesini ve böyle bir şeyin içerisine girmemesi gerektiğini tavsiye ediyorum. Geriye döndüğünde de böyle bir şeyi kabullenme bilincine geçip, düzeltmesi gerektiğini tavsiye ediyorum. Engin Polat ile ayrılacaklarını zannetmiyorum. Onların çok farklı bir bağı var. Birbirlerini varlıkta da yoklukta da, iyilikte de kötülükte de bırakmamışlar. Vefaları yüksek ve seviyorlar. Bir insanın birini sevdiğinde kolay kolay bırakacağını sanmıyorum.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.