Kadir Balık’tan Yeni Dönem Dizilerine Zehir Zemberek Sözler!

Kadir Balık’tan Yeni Dönem Dizilerine Zehir Zemberek Sözler!
Yayınlama: 03.11.2023
Düzenleme: 03.11.2023
A+
A-

Bu haftaki yazımızda güncel dizileri konuşacağız

Dizilere baktığınız zaman ahlaki değerlerini kaybetmişler. Kimin elinin kimin cebinde olduğu belli değil. Mesela bir diziyi ele alalım. Yalı Çapkını diye bir dizi var. Bu dizide karmaşık ilişkiler mevcut. Kadına şiddet, ihanet diz boyu.

Şimdi gelelim Türkiye’de her noktada bir kadına saldırı olduğu noktada veya bir kadına taciz olduğu noktada hemen ne yapıyoruz?

Ayağa kalkıyoruz. Şimdi ben size soruyorum. Geçtiğimiz haftaki bölümde kadına şiddet var mıydı? Vardı. Ne oldu bu Türkiye? Neredesiniz? Soruyorum size. Günlük ana haberlere baktığımız zaman kadına şiddet.

Size bir örnek vereyim; geçtiğimiz hafta bir anne evde hem de çocuklarının gözü önünde kocası tarafında bıçaklandı. Size soruyorum bunun sorumlusu kim? Bunun sorumlusu vurdulu kırdılı diziler, ihtiraslı diziler.

Şimdi gelelim dizinin ana noktasına.

Yalı Çapkını dizisi acilen kaldırılmalı ve bu böyle devam ederse, adrenalini yüksek ve mafya türü yüksek gibi diziler devam ederse biz gençliğimizi kaybederiz. Çünkü dizilerle yaşayan ve dizilerle heyecan bulan, o dizilerle şekil alan bir toplumun parçasıyız. Az önce dedim ya ana haberlerde 15-20 haberin kadına şiddet içerikli olduğunu unutmalıyız. Bana bundan sonra kimse kadına tokat atıyorlar, taciz ediyorlar demesinler. Yalı Çapkını gibi dizileri seyredersek kadına şiddet de Türkiye’de bitmeyecek.

Hadi yüreğiniz varsa söyleyin, unutmayın annelerimiz de bir kadın. Yeni gençliğe örnek olmak için bu tarzdaki dizileri acilen RTÜK’e Cimer’e şikayet edelim ki bir ses getirsin. Bu diziler kaldırılsın. Yoksa bu diziler Türkiye’de yayına devam ettiği sürece kadına şiddet de taciz de bitmez.

Mesela bir dizi var. Dizinin adı Kızılcık Şerbeti geçtiğimiz haftaki bölümde Muhafazakar ve Sosyetik muhafazakarlar bir sahnede yeni doğan bebek için mevlüt yapılırken dua okunacak. Sosyetik  kesim muhafazakar kesime “Siz okumasını bilmiyorsunuz” diyerek onları rencide edip kendileri duayı okudular. Ben şunu biliyorum dinde zorlama yoktur. Ama bu dizileri izlediğimiz sürece Türkiye’deki gençleri kaybederiz. Eğer RTÜK’e veya Cimer’e şikayet etmezseniz, bu saçma sapan programlar, diziler devam ettiği süre içinde 100 gençten 80’ini kaybederiz.

Bu haftaki yazım budur. Yorum sizin. Kalın sağlıcakla.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.