Çocukların Büyütülmesinde En Etkili Faktör: Aile

Yayınlama: 18.12.2023
A+
A-

Ailesi tarafından baskı ile büyütülen çocuklar ve baskı kurmadan rahat bırakılan (gözlemleyerek)çocuklar arasında çok farklar var.
Baskı altında büyüyen çocuklar ,kendilerine yasaklanan konulara daha çok ilgi gösteriyorlar ve bu baskıdan kurtulur kurtulmaz ilk işleri ailesi tarafından yasak olan ne varsa onu denemek oluyor.
Ailesi tarafından serbest bırakılan çocuklar ise kendilerine odaklı olarak gelişebilecekleri alanlara yönleniyorlar. Daha özgüvenli daha korkusuz ve çok daha kendi kabiliyetlerini ortaya çıkarabilecek işler yapıyorlar. Sevgi, anlayış ve karşılıklı güven ile iletişim kurmuş aileler de çok daha sağlıklı ,mutlu hikayeler görmeniz mümkündür.
Çocuklarımıza güvenelim ,onların kendi farkındalıklarını oluşturalım. Dinleyelim, anlamaya çalışalım. Unutmayın ,bir gün yalnız kaldıklarında, onları ayaklarının üzerinde durmasını sağlayacak olan anılar oluşturun. Tebessümler, kahkahalar kalsın aklında. Hayatta ne yaparsa yapsın onu sevecek insanlar olduğunu bilsin. Mesela sen bunu yaparsan , şöyle kötü derler onu bunu derler demeyin. Bu hayatı en güzel şekilde yaşamak istiyorsanız kendinize ve ailenize özellikle çocuklarınıza alan yaratın. Hatalar yaparak doğruları öğrenmek bizim doğamız da var. Kimseyi değiştirmeye çalışmayın. İnsanları olduğu gibi kabul edin ki hayat daha anlamlı olsun. Her an ,her yaş ,her sevinç ve üzüntüler bizlere armağan bunu unutmayın. Hep birlikte güzel günlere dönelim. Aile kavramını ,komşuluk ilişkilerini, bizi biz yapan değerleri canlandıralım Sevmek ,sevilmek için olmadığımız kişilerin maskelerini takmayalım. Unutmayın hayat olduğunuz gibi olmayı ve kendinizi sevmeyi öğretiyor. Bunu öğrenememişseniz daha çok yolunuz var demektir. İşin sırrı hayatı ve kendini olduğun gibi kabul etmekte. Hepimizin bir zirvesi var ve zirveye yük ile çıkılmaz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.