Snickers İsrail malı mı? Snickers kimin? Snickers hangi ülkenin?

Snickers İsrail malı mı? Snickers kimin? Snickers hangi ülkenin?
Yayınlama: 29.12.2023
Düzenleme: 29.12.2023
A+
A-

Son dönemde en çok merak edilen konulardan biri olan Snickers markasının menşei, detaylı şekilde araştırılıyor. Peki, Snickers İsrail malı mı? Snickers hangi ülkenin, kimin markası? İşte, detaylar…

 

 

Snickers çikolata çubukları ve atıştırmalıklarıyla tanınan bir markadır. Pek çok kişi, Snickers’ın hangi ülkenin malı olduğunu merak etmektedir. İşte detaylar:

Snickers, Mars’a ait çikolata markası. İçerisinde nuga, karamel ve fıstık yer alır. Üzeri ise sütlü çikolatayla kaplıdır. Snickers’ın yıllık global ürün satışı 2 milyar dolardır.

Snickers, ABD merkezli çok uluslu bir şirket olan Mars tarafından üretilmektedir. Mars Snickers, 1911 yılında Franklin Mars tarafından kurulmuştur. Dolayısıyla Snickers, Amerika Birleşik Devletleri’nin ürünlerinden biridir.

Snickers’ın İsrail ile herhangi bir bağlantısı yoktur. Snickers, dünya genelinde yaygın bir atıştırmalık markası olup, farklı ülkelerde tüketilmektedir.

Snickers’ın tadını çıkarmaya devam edebilirsiniz, çünkü bu lezzetli çikolata çubukları Amerika kökenli bir üründür.

Snickers Homofobik Reklamıyla Tepki Topladı | Marketing Türkiye

Snickers’ın Türkiye’deki üretimi

Snickers, Türkiye’de Mars Wrigley Türkiye tarafından üretiliyor. Şirketin İstanbul ve Kocaeli’de bulunan fabrikalarında Snickers’ın yanı sıra Mars, Twix, M&M’s, Skittles, Bounty ve Orbit gibi markaların ürünleri de üretiliyor.

Snickers’ın Kurucusu: Franklin Mars

Snickers’ın kurucusu Franklin Mars, 1883 yılında Pennsylvania’da doğmuştur. Mars, 1911 yılında babasının şekerleme şirketini devralmıştır. Şirketin adını Mars Candy Company olarak değiştiren Mars, yeni ürünler geliştirmeye başlamıştır.

Franklin Mars, 1923 yılında Snickers’ı geliştirmiştir. Snickers, kısa sürede popüler hale gelmiş ve şirketin en önemli markalarından biri haline gelmiştir. Franklin Mars, 1934 yılında vefat etmiştir.

Snickers, günümüzde de Franklin Mars’ın en önemli miraslarından biri olmaya devam etmekte.

Snickers’ın İngiltere’deki tarihi

Snickers, 1990 yılına kadar Birleşik Krallık, Man Adası ve İrlanda’da Marathon (Curly Wurly) adıyla satılmıştır. 2004 yılında, Snickers bar’ın yerini aldı ve Eylül 2004 Yiyecek ve İçecek Federasyonu (FDF) “Yiyecek ve Sağlık için Manifesto” ile uyumlu olacak şekilde tasarlandı. FDF manifestosunun bir kısmı, yiyecek ve içecek endüstrisinin daha sağlık bilincine sahip olmalarını teşvik etmek için yedi eylem sözü idi. Porsiyon boyutunun düşürülmesi, daha net gıda etiketleri ve yağ, şeker ve tuz seviyelerinin azaltılması FDF rehineleri arasındaydı. Mars Incorporated, 2005 yılında kral çubuklarını çıkarma ve bunları paylaşılabilir çubuklarla değiştirme sözü verdi. Bir Mars sözcüsü, “Bir kısımda gelen kral çubuklarımız değişecek, böylece paylaşılabilirler ya da birden fazla durumda tüketilebilirler.

Bunlar nihayetinde çift çubuk paketi olan ‘Duo’ ile değiştirildi. Duos’taki bu değişiklik, ağırlığı 3,5 – 3,29 ons (99 – 93 g) düşürmesine rağmen, fiyat aynı kaldı. Ambalaj, bir Duo’nun iki çubuğa nasıl dört basit eylemle açılacağı konusunda adım adım resimli talimatlar içeriyor. Mars’ın sözlerini yerine getirdiğini belirttiği gibi, Duo formatı Ulusal Obezite Forumu ve Ulusal Tüketici Konseyi tarafından eleştiriyle karşılandı.

 

Kaynak: Vikipedi/ haberler.com

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.