Rus ‘şakası’ İsrail’i çılgına çevirdi! Yeni kriz patladı, arada Tayland da var

Son dakika İsrail Gazze haberlerine göre,Rus ‘şakası’ İsrail’i çılgına çevirdi! Yeni kriz patladı, arada Tayland da var

Rus ‘şakası’ İsrail’i çılgına çevirdi! Yeni kriz patladı, arada Tayland da var
Yayınlama: 02.02.2024
A+
A-

RUSYA’NIN ‘ŞAKASI’ İSRAİL’İ ÇILGINA ÇEVİRDİ

Rusya ve Belarus’tan müzisyenlerin oluşturduğu Bi-2 adlı alternatif rock grubunun üyeleri, hafta içinde Tayland’da gözaltına alındı.

The Guardian’a konuşan bir kaynak, müzisyenlerin Rusya’nın Puket Başkonsolosu Vladimir Sosnov’un emriyle gözaltına alındığını söyledi.

Grup, yüz binlerce Rus turistin ziyaret ettiği Phuket adasında izinsiz konser vermekle suçlanıyordu.

Yedi müzisyenden oluşan grubun bir kısmının Avustralya ve İsrail çifte vatandaşı olmaları nedeniyle bu ülkelere de iade edilebileceği fakat iki müzisyenin Rusya’ya iade edilme riskiyle karşı karşıya bulunduğu biliniyordu.

Dahası, grubun vokali Egor Bortnik’in Ukrayna işgaline karşı çıkması ve bunu dile getirmesi nedeniyle Moskova tarafından Mayıs 2023’te ‘yabancı ajan’ olarak damgalandığı bilinen bir gerçekti.

Vladimir Putin karşıtı şarkıları ve işgali eleştiren sosyal medya paylaşımlarıyla tanınan grup üyeleri, Ukrayna’daki savaşın başladığı 2022’den beri Rusya dışındaydı.

Grup üyelerinin Rusya’ya iade edilmeyip İsrail’e yollanması, son yıllarda defalarca karşı karşıya gelen Moskova ve Tel Aviv arasında yeni bir kriz çıkardı.

İsrail’in önde gelen gazetelerinden Haaretz, İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın devreye girerek grup üyelerinin ülkeye getirilmesini sağladığını yazdı.

Tel Aviv’in hamlesi anında Moskova’da yankı buldu, Rusya Dışişleri Bakanlığı Facebook hesabından “İsrailli diplomatların rehineleri olmasa da müzisyenleri kurtarmayı gösterme girişimlerini anlıyoruz” mesajını paylaştı.

Söz konusu mesaj, İsrail medyasında büyük bir tepkiyle karşılandı. Yediot Ahronot ‘Rusya rehinelerle dalga geçiyor’ başlığını atarken, Times of Israel, ‘Rusya rehineler pahasına şaka yapıyor’ dedi.

Gazze Şeridi’ni 2007 yılından bu yana yöneten Hamas’ın elinde halihazırda 130’dan fazla rehine olduğu tahmin ediliyor.

 

Kaynak: Milliyet

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.